Kamusal Halkla İlişkiler Deneme Sınavı Sorusu #1268705

I. Basitleştirmek, kolay anlaşılır olmak, radyo haber bültenleri için anahtar sözcüktür. 

II. Cümleler kısa, kullanılan dil güncel olmalı, karmaşık kavramlar daha anlaşılır hale getirilmeli, konu açıkça ifade edilmeli ve dolaylı anlatımdan kaçınılmalıdır.

III. Dinleyicilerin radyoda gün boyunca aynı haberi birden çok kez dinleme imkânı olmasına rağmen, bültenler sadece bir kere dineleceği varsayılarak hazırlanmalıdır. 

IV. Haber bültenlerinde temel amaç haber vermek olduğuna göre bültenler haber unsurlarına göre yazılmalı, sınırlı süreye mümkün olan en fazla bilgiyi sığdırmak için sözcüklerin seçiminde titiz davranılmalıdır. 

V. Sonuçlanmamış bir olayda, bilgilendirmekten kaçıyor izlenimi uyandırmamak için, mümkün olan en fazla ayrıntı verilmelidir. İlk cümle olayı özetlemeli, sözcükler özenle seçilmeli ve doğruluğundan emin olunmalıdır. 

Yukarıdakilerden hangisi Halkla ilişkiler uzmanlarına göre radyolar için basın bülteni hazırlanırken daha etkili olması açısından dikkat edilmesi gereken noktalardan biridir? 


Yalnızca I

I, III, V

II, IV, V

I, II, III, IV, V

I, II, IV, V


Yanıt Açıklaması:

I, II, III, IV, V Halkla ilişkiler uzmanlarına göre radyolar için basın bülteni hazırlanırken daha etkili olması açısından dikkat edilmesi gereken noktalardan biridir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum