Kamusal Halkla İlişkiler Deneme Sınavı Sorusu #1268838

I. İnternet 90’lı yıllardan itibaren küreselleşmenin de etkisiyle tüm dünyayı etkisi altına almış ve pek çok gündelik pratiği etkilemiştir. Etki alanını gün geçtikte arttıran internet kısa sürede kurumları da etkisi altına almış, kurumsal politikaların oluşturulmasında göz önünde bulundurulması gereken bir öğe olarak yerini almıştır.

II. Halkla ilişkiler kısa sürede internetin gücü ve etkisine kendini uyarlamış, yaşanan dijitalleşme kısa sürede halkla ilişkiler ortamını dönüştürmüştür. İnternetin sağladığı avantajlar iletişimi ve etkileşimi hızlandırmış, dolayısıyla internet halkla ilişkiler uzmanlarının sürece adaptasyonlarıyla stratejik halkla ilişkiler yönetiminin en yoğun işlediği alana dönüşmüştür.

III. Günümüzün rekabetçi ortamında kurumların hedef kitlelerine sadece bilgi aktarmaları artık yeterli görülmemektedir. Hedef kitleleri ve kamuoyu ile etkileşime geçmeleri, onlarla interaktif bir ortamda karşılıklı iletişim halinde olmaları, kurumlara rekabet üstünlüğü sağlamaktadır.

IV. Sanal ortamda yapılan halkla ilişkiler, imaj oluşturma ve kamularla müzakere uygulamalarının yanı sıra geleneksel ortamda kitle iletişim araçlarıyla yürütülen gündem yönetimini daha aktif bir sürece dönüştürmektedir. Aktif kamuların sanal ortamı daha yoğun olarak kullanmaya başladıkları görülmektedir.

V. Gelişen internet uygulamaları kamuda çalışan halkla ilişkiler uzmanlarına çok daha etkin iletişim kurabilme, web siteleri ya da sosyal medya üzerinden etkinliklerin kimlere ne düzeyde ulaşabildiğini, hatta nasıl buldukları yönünde değerlendirmelerini alabilme, kurumsal iletişim mecralarını güncelleyebilme veya farklı gruplara buralarda özel paylaşım alanları açabilme ve tüm bunları çok hızlı ve ekonomik yapabilme imkânı sunmaktadır.

İnternet ve Kamusal Halkla İlişkiler ile ilgili yukarıdaki bilgilerden hangisi doğrudur? 


Yalnızca I

I, III, V

I, II, III, IV, V

II, IV, V

Yalnızca V


Yanıt Açıklaması:

İnternet ve Kamusal Halkla İlişkiler ile ilgili I, II, III, IV, V şıklarının hepsi doğrudur. 

Yorumlar
  • 0 Yorum