Kamusal Halkla İlişkiler Deneme Sınavı Sorusu #1352357

Halkla ilişkiler amaçlarına olduğu kadar reklam, satış özendirme, doğrudan pazarlama çalışmaları gibi pazarlama iletişimin alt bileşenlerine de hizmet etmek için tasarlanan elektronik ortam halkla ilişkiler çalışması nedir?


WEB Halkla İlişkiler

Net Halkla İlişkiler

Çevrimiçi Halkla İlişkiler

Çevrimiçi Basın Odası

Forumlar


Yanıt Açıklaması:

Halkla ilişkiler çalışmaları elektronik ortamda “WEB halkla ilişkiler, Net halkla ilişkiler ve Çevrimiçi halkla ilişkiler” olarak şekillenmiştir.
WEB Halkla İlişkiler: Karşılıklı iletişime imkân tanıyan kurumsal web sitelerini içermektedir. Web sitesi, halkla ilişkiler amaçlarına olduğu kadar reklam, satış özendirme, doğrudan pazarlama çalışmaları gibi pazarlama iletişimin alt bileşenlerine de hizmet etmektedir.
NET Halkla İlişkiler: İnternet ortamındaki sohbet odaları, forumlar, listeler, alıcılara elektronik posta ile gönderilen kurumla ilgili güncel haberler, enformasyon içeren elektronik haber bültenleri, medyaya gönderilen elektronik basın bültenleri bu kapsama girmektedir.
Çevrimiçi Halkla İlişkiler: İnternet ortamında artık pek çok gazeteyi, dergiyi okumak, haber portalları aracılığıyla günlük gelişmeleri yalandan takip etmek mümkündür. Çevrimiçi kütüphaneler de giderek sanal ortamda yaygınlaşmaktadır. Ayrıca çevrimiçi basın odası hazırlamak, internet üzerinden konferans vermek de mümkündür.
Bu bilgilerden de anlaşıldığı gibi soru kökünde tanımı verilen halkla ilişkiler çalışması WEB halkla ilişkilerdir.

Yorumlar
  • 0 Yorum