Kamusal Halkla İlişkiler Deneme Sınavı Sorusu #1268434

Kamusal Halkla İlişkilerde Medyanın Önemiyle ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?


Halkla ilişkiler esasta iletişim yönetimidir. Tüm paydaşlara yönelik iletişim stratejileri geliştirmek ve bunları kurum lehine düzenlemek başarılı halkla ilişkilerin olmazsa olmazıdır.

Kurumlar, kendilerini doğuran ihtiyacı karşıladıkları ve paydaşları ile doğru, etkili bir iletişim kurabildikleri sürece başarıya ulaşmış olurlar. Kamu kurumları sadece yetki alanlarında başarılı olmakla yetinmemeli bunu aynı zamanda halka iletip, doğru iletişim kanallarını kanallarını kullanarak hedef kitlesini bilgilendirmeli, motive etmeli ve bir takım faaliyetlere katmalıdır.

Medya ile ilişki kurulmadan, medya üzerinden mesaj aktarımı yapılmadan halkla ilişkiler faaliyetlerinde başarı sağlayabilmek günümüzde artık mümkün gözükmemektedir. Bu nedenle medya ile kurulacak ilişkinin düzeyi, sağlamlığı ve açıklığı, kurumun halkla ilişkiler faaliyetlerinin başarı seviyesini de belirleyecektir.

Kamu kuruluşlarında halkla ilişkiler çalışmalarında medya ile ilişkiler son derece önemlidir. Hem kurumların kendilerini ve yaptıkları faaliyetleri tanıtmaları hem de paydaşlarıyla kurdukları iletişim medya ile kuracakları ilişkiden beslenmektedir.

Hepsi 


Yanıt Açıklaması:

Kamusal Halkla İlişkilerde Medyanın Önemiyle ilgili A, B, C, D şıklarının hepsi doğrudur.

Yorumlar
  • 0 Yorum