Kent Sosyolojisi Deneme Sınavı Sorusu #940016

Aşağıdakilerin hangisinde azalan marjinal fayda ilkesinin tanımı doğru olarak yapılmıştır?


Azalan marjinal fayda ilkesi tüketicinin her maldan yıl boyunca kullandığı miktarları azaldıkça toplam faydasının artacağı ancak kullanılan her ilave birim malın sağladığı ek faydanın bir önceki birimin sağladığından daha düşük olması anlamına gelir.

Azalan marjinal fayda ilkesi tüketicinin bir maldan belirli bir dönemde kullandığı miktarları arttıkça toplam faydasının artacağı ancak kullanılan her ilave birim malın sağladığı ek faydanın bir önceki birimin sağladığından daha düşük olması anlamına gelir.

Azalan marjinal fayda ilkesi tüketicinin bir maldan belirli bir dönemde kullandığı miktarları arttıkça toplam faydasının artacağı bununla birlikte kullanılan her ilave birim malın sağladığı ek faydanın bir önceki birimin sağladığından daha yüksek olması anlamına gelir.

Azalan marjinal fayda ilkesi tarım sektörü üretim organizasyonu ve bu organizasyon sonucunda gerçekleşen bölüşüm ilişkilerini açıklamaktadır.

Azalan marjinal fayda ilkesi üretim sürecinin göreli uzunluğuna bağlı olarak süreç uzadıkça tarımsal üretime yatırılan sermayenin devir hızı düşmesi anlamına geşmektedir.


Yanıt Açıklaması:

Azalan marjinal fayda ilkesi tüketicinin bir maldan belirli bir dönemde kullandığı miktarları arttıkça toplam faydasının artacağı ancak kullanılan her ilave birim malın sağladığı ek faydanın bir önceki birimin sağladığından daha düşük olması anlamına gelir. Örneğin susamış olan bir kişi için susuzluğun giderilmesi için içilen her ilave bardak suyun marjinal faydası azalır-ikinci bardak suyun marjinal faydasının birinci bardak sudan daha az olması.

Yorumlar
  • 0 Yorum