Kişisel Satış Teknikleri Deneme Sınavı Sorusu #755295

I. Öngörü aşaması
II. Hazırlık aşaması
III. Öğrenme aşaması
IV. Olgunluk aşaması
V. Düşüş aşaması


Belirtilen maddelerden hangileri satış elemanının mesleki gelişim aşamaları arasında yer almaktadır?


I. II. ve III.

I. III. ve IV.

I. IV. ve V.

II. III. ve IV.

II. IV. ve V.


Yanıt Açıklaması:

Satış elemanları t ıpkı ürün yaşam eğrisindeki gibi bir mesleki yaşam süreci geçirirler. Bu sürecin ilk aşaması, hazırlık aşamasıdır. Bu aşama, işe yeni başlayan satış elemanının firmasını tanımak, müşterilerini tanımak, fonksiyonlarını ö ğrenmekle geçirdiği ilk dönemdir. Bu dönemde, satış elemanlarının satış eğitimine gereksinimleri vardır. Eğitimin amacı, satış elemanının amaçları ile firmanın amaçlarının uyumlaştırılmasını sağlamaktır.

İkinci aşamayı, gelişme aşaması oluşturmaktadır. Bu dönem, satış elemanının toplam verimlilik değerlendirilmesinin yapılabildiği aşamadır. Toplam satış miktarı, müşteri sayısı ve müşteri maliyeti bu aşamada belirlenebilir.

Üçüncü aşama, olgunluk aşamasıdır. Olgunluk aşamasına gelmenin ilk göstergesi, verimlilik düzeyinin sabitleşmesidir. Bu dönemde satış elemanı, müşterisini ve malını daha iyi tanımakta, malı müşterisinin isteklerine göre nasıl uyumlaştıracağını bilmektedir.

Dördüncü aşama, düşüş a şamasıdır. Bu aşama, satış elemanının fiziksel gücünün gerilediği aşamadır. Bu aşamada satış elemanının işe olan ilgisi azalmaktadır. Onları yeniden kazanmak için bu dönemde satış elemanlarına motivasyon amaçlı eğitim verilerek verimlilikleri yükseltilebilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum