Konaklama Hizmetlerinde Kalite Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #875171

Müşteri tatmini ve sadakatini sağlayan işletmeler rekabette aşağıdakilerden hangilerini kazanmaktadır?

  1. Kaliteye odaklanmış işletmelerle rekabet etmek
  2. Müşteri sayısını arttırmak
  3. Sektörde üstünlük elde etmek
  4. Kârlılığı arttırmak


I ve II

III ve IV

I, II ve III

I, III ve IV

II, III ve IV


Yanıt Açıklaması:

Müşteri tatmini ve sadakatini sağlayan işletmeler rekabette aşağıdaki üstünlükleri kazanmaktadır:

  • Kaliteye odaklanmış işletmelerle rekabet etme: Kaliteye odaklanmış işletmelerle rekabet edebilmek demek, müşteri tatmininde yol almış ve sürekli gelişmeyi yakalamış işletmelerle de rekabet edebilmek demektir. Müşteri ihtiyaçlarının doğru olarak belirlenmesi kalitenin inşasında önemli bir faktördür. Müşteri ihtiyaçlarının tatmin edilmesi için ortamın sürekli olarak analiz edilmesi ve ona göre değişim yapılması önemlidir.
  • Sektörde üstünlük elde etmek: Müşterilerin temel gereksinmelerini karşılayan ürünler sektörde işletmelere özel avantajlar kazandırır. Müşteri tatmini ve rekabet üstünlüğü arasında doğrudan bir ilişki vardır. Dolayısıyla ürünleri sürekli müşteri istek ve ihtiyaçlarına göre güncellemek, müşteri tatmini sağlamada ve rekabet avantajı yaratmada önemli bir üstünlüktür.
  • Kârlılığı arttırmak: Müşterinin tatmin düzeyinin artması, işletmenin kârlılığını da arttırır. Müşterilerin ürün ve hizmetlerle ilgili şikâyetlerini doğru yönetmek onların tatmin olmasında etkilidir. Tatmin olmuş müşteriler de işletmeye sadık kalacakları için kârlılığı arttıracaklardır.
  • Müşteri bağlılığını arttırmak: Müşteri sadakati, işletmelere değerlerini arttırıcı yönde katkıda bulunur. Mutsuz bir müşteri potansiyel olarak dokuz müşterinin düşüncelerini etkileyebilir. Hem duygusal hem de mantıksal açıdan müşteriler kendilerine en üst düzeyde tatmin sağlayacak işletmeyi seçmek isterler. Dolayısıyla müşteri tatminini sağlamak, sadık ve işletmeye bağlı müşteriler oluşmasını sağlayacaktır.

Doğru cevap D'dir çünkü madde II'nin doğrusu "Müşteri bağlılığını arttırmak"tır.

 

Yorumlar
  • 0 Yorum