Konaklama İşletmelerinde Muhasebe Uygulamaları Deneme Sınavı Sorusu #756747

Aşağıdakilerden hangisi duyarlılık analizinin tanımıdır?


Para ya da para yerine geçen araçların, satın alınan mal, hizmet ya da varlıkların karşılığı olarak veya borç ya da zararların karşılığı olarak işletmeden çıkışının maliyetini hesaplamada kullanılan analizdir.

Bir maliyet ya da bir bölümün maliyeti ile bunların ilişkilendirildiği uygun faaliyet hacim ölçüsünün arasındaki ilişkiyi açıklayan denklemdir.  

MHK analizinde, kâr fonksiyonunda yer alan değişkenlerden bir ya da birkaçında meydana gelen değişmelerin kâr üzerindeki etkilerinin incelenmesidir.

Bir işletmede, belirli bir faaliyet aralığı ve belirli bir dönem içerisinde gelirler, maliyetler ve kârlar arasındaki ilişkileri sistemli olarak araştıran bir süreçtir.

Bir işletmenin belirli bir dönemde elde edeceği toplam kâr miktarının, dönemin toplam geliri ile toplam maliyeti arasındaki farka eşit olması durumudur.


Yanıt Açıklaması:

MHK analizinde, kâr fonksiyonunda yer alan değişkenlerden bir ya da birkaçında meydana gelen değişmelerin kâr üzerindeki etkilerinin incelenmesi gerekir. Bu ise duyarlılık analizi olarak adlandırılır.

Yorumlar
  • 0 Yorum