Kongre ve Etkinlik Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #926040

I. Etkinlikler belirli bir zaman aralığında gerçekleşir.

II. Etkinlikler belirli bir yerde gerçekleşir.

III. Etkinlikler, günlük yaşantımızdaki rutin olaylardan farklıdır.

IV. Etkinlikler kalıcı olaylardır.

Yukarıdakilerden hangisi/hangileri etkinlikle ilgili yanlış bir bilgi olarak değerlendirilebilir?


Yalnız I

Yalnız II

Yalnız IV

II ve III

I,II ve III


Yanıt Açıklaması:

Etkinlik kavramı ile ilgili tanımlamalardan yola çıkarak etkinlikler ile ilgili aşağıdakileri söylemek mümkündür: 
• Etkinlikler belirli bir zaman aralığında gerçekleşir: Her etkinliğin başlangıç ve bitiş tarihi vardır ve bu tarih aralıklarında organize edilir.
• Etkinlikler belirli bir yerde gerçekleşir: Her etkinliğin gerçekleştiği bir etkinlik alanı bulunmaktadır. Örneğin kongre merkezleri, fuar alanları, konser alanları, bu yerler arasında sayılabilir.
• Etkinlikler, günlük yaşantımızdaki rutin olaylardan farklıdır: Etkinlikler, günlük hayatımızdaki alışveriş yapmak, işe gitmek gibi rutin olaylardan farklıdır. Örneğin, bir sanatçının konserini izlemek rutin değil, özel bir olaydır.
• Etkinlikler geçici olaylardır: Etkinlikler gerçekleşir ve biter. Belirli bir bilimsel alanda düzenlenmiş bir kongreye katılmak buna örnek olarak verilebilir. Kongre, belirlenen tarihler arasında gerçekleşir ve biter. Sürekli devam etmez.
• Her etkinliğin bir amacı vardır: Her etkinlik, bir amaç doğrultusunda gerçekleşir. Örneğin, bilimsel bir kongre belirli bir alanda bilgi paylaşımını gerçekleştirmeyi amaçlar veya bir ihtisas fuarı düzenlendiği sektör içinde faaliyet gösteren firmalar için tanıtım ve iş ilişkileri geliştirmeleri amacıyla gerçekleşir.

Yorumlar
  • 0 Yorum