Konumsal Veritabanı 2 Deneme Sınavı Sorusu #977608

Aşağıdakilerden hangisi, iki uzatma çizgisi arasında kalan uzunluğu ifade eden ve konumsal nesnenin dışına doğru işaret eden ölçümlerdir.


Dışa doğru gösterimler (outward dimensions)

İçe doğru gösterimler (inward dimensions)

Hizalanmış ölçümler (aligned dimensions)

Doğrusal ölçümler (linear dimensions)

Ölçüm konumsal nesneleri (dimension features)


Yanıt Açıklaması:

Ölçüm konumsal nesne tablolarında hizalanmış ölçümler (aligned dimensions) ve doğrusal ölçümler (linear dimensions) olarak iki tip ölçüm vardır. Hizalanmış ölçümler, temel çizgiye paralel olan, başlangıç ve bitiş ölçüm noktaları arasındaki gerçek uzaklığı gösterir

Doğrusal ölçümler, hizalanmış ölçümlerin aksine başlangıç ve bitiş noktaları arasındaki konumsal nesnenin gerçek uzunluğunu vermez. Doğrusal ölçümler, düşey, yatay ya da herhangi bir açıdaki bir eksene paralel başlangıç ve bitiş noktalarının uzantıları arasındaki ölçümü verir

Ölçümler, içe doğru ya da dışa doğru olarak gösterilebilir. Dışa doğru gösterimler (outward dimensions), konumsal nesnenin dışına doğru işaret eden ölçümlerdir. İki uzatma çizgisi arasında kalan uzunluğu ifade eder.

İçe doğru gösterimler (inward dimensions) konumsal nesnenin dışında nesnenin içini işaret eden iki oka sahiptir. Ölçüm değeri bu iki okun arasındaki uzunluktur.

Bu nedenle doğru yanıt a) seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum