Konut Yapı Kooperatifçiliği Deneme Sınavı Sorusu #1401750

Amerika’da kooperatif yapıda olmayan, kooperatif benzeri diğer organizasyonlarda, aşağıdakilerden hangisi Amaçlı toplulukların bir özelliğidir?


Komşuluk ilişkilerinden daha komünel topluluklara kadar, çok geniş bir yaşam biçimini kapsar.

Bu örgütsel yapıda, kişisel kullanım alanlarına ek olarak, sakinlerin ortak kullanabilecekleri çamaşırhane, mutfak, spor alanları, seralar vb. etkinlik alanları bulunmaktadır.

Bu örgütsel yapıda, bir taraftan bireyin kişisel kullanım alanı için bireysel mülkiyet, diğer yandan ortak kullanım alanları için ortak mülkiyet söz konusudur.

Bu alanların; bakım, onarım, güvenlik ve işletim giderleri gibi ortak mülkiyette olan ortak kullanım alanları, her hissedar için bazı sorumluluk ve yükümlülükler getirir.

Mülkiyetinin bir apartman dairesindeki mülkiyet yapısından farkı, mülkiyetin kiralama ya da devri işlemlerinde karşımıza çıkmaktadır.


Yanıt Açıklaması:

Amaçlı topluluklar: Amaçlı topluluklar, ortak amaçları veya ortak değerleri olan insanları bir araya getirmek için oluşturulmuş organizasyonlardır. Amaçlı topluluk kavramı, komşuluk ilişkilerinden daha komünel topluluklara kadar, çok geniş bir yaşam biçimini kapsar. Doğru cevap A şıkkıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum