Kriz İletişimi Ve Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #74088

Aşağıdakilerden hangisi Delphi yönteminin tanımıdır?


Belirli sayıda kişinin bir araya gelerek problemleri ve bunların olası çözümlerini ve katılan bireylerin yaratıcı düşüncelerini ortaya koymasını sağlayan teknik kullanılır, kolay ve hızlı bir yöntemdir.
Bir sorunun çözümü için o konuyla ilgili uzman kişilerin birçok kritere göre görüş ve önerileri alınmasına ve en sonunda uzlaşma sağlanarak son kararın verilmesine olanak sağlayan, çözüm önerileri yazılı bir anket şeklinde alınan bir yöntemdir.
Kriz dönemlerinde karar almada sırasıyla; ekip üyelerine problemin yapısı tartıştıran, model kurduran, değer ve olasılık analizler ile karar sonuçlandıran ve yazılı bir uygulama planı hazırlatan stratejilerin uygulanmasına olanak sağlayan bir yöntemdir.
Kriz dönemlerinde sezgilere dayalı kararlar alınarak krizlerin çözülmesi için temel stratejiler belirlenmesi yöntemidir.
Krizin boyutunu belirleyen bir yöntemdir.

Yanıt Açıklaması: Delphi yöntemi, bir sorunun çözümü için o konuyla ilgili uzman kişilerin birçok kritere göre görüş ve önerileri alınmasına ve en sonunda uzlaşma sağlanarak son kararın verilmesine olanak sağlayan bir tekniktir.
Yorumlar
  • 0 Yorum