Kriz İletişimi Ve Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #74084

Erken uyarı sistemi iç ve dış sinyalleri değerlendirmeyi aşağıdaki amaçlardan hangisi doğrultusunda yapar?


Çevrede krize neden olabilecek değişikliklerin olgunlaşması ile küçük ikazların somut belirtilere dönüşmesini gerektirmeyecek bir duyarlılık ve önsezi içinde olmak.
Eğer, çevresel değişmeler açıkça ortaya çıkmamışsa, bunların boyutlarını ortaya koyacak çalışmalarda bulunmak ve örgütün muhtemel krize karşı donanım düzeyini tespit etmek.
Örgütsel ve yönetsel faaliyetlerin anormal seyri ile yani, örgütün belirlediği amaçlarla kriz döneminde ortaya çıkacak yeni durumların muhtemel farklılaşma derecesinin neler olabileceğini belirlemek ve buna göre, amaçlardan sapmalara karşı değişim veya
Krizin neden olacak değişikliklerin boyutlarını tespit etmek ve elde edilen verilerle örgütün iç ve dış kaynaklarını karşılaştırmak.
Plan içi değişikliğe neden olabilecek faktörlerin neler olabileceği üzerinde düşünülmesi ve buna uygun olarak örgüt çalışanlarını hazırlamak amacıyla, onlarda sorumluluk duygusunu güçlendirecek misyon ve vizyon bildirilerinin yeniden gözden geçirilm

Yanıt Açıklaması: • Çevrede krize neden olabilecek değişikliklerin olgunlaşmasına gerek kalmadan, küçük ikazların somut belirtilere dönüşmesini gerektirmeyecek bir duyarlılık ve önsezi içinde olmak. • Eğer, çevresel değişmeler açıkça ortaya çıkmışsa, bunların boyutlarını ortaya koyacak çalışmalarda bulunmak ve örgütün muhtemel krize karşı donanım düzeyini tespit etmek. • Krizin neden olacak değişikliklerin boyutlarını tespit etmek ve elde edilen verilerle örgütün iç ve dış kaynaklarını karşılaştırmak. • Örgütsel ve yönetsel faaliyetlerin normal seyri ile yani, örgütün belirlediği amaçlarla kriz döneminde ortaya çıkacak yeni durumların muhtemel farklılaşma derecesinin neler olabileceğini• Plan dışı değişikliğe neden olabilecek faktörlerin neler olabileceği üzerinde düşünülmesi ve buna uygun olarak örgüt çalışanlarını hazırlamak amacıyla, onlarda sorumluluk duygusunu güçlendirecek misyon ve vizyon bildirilerinin yeniden gözden geçirilmesi gibi bir dizi çalışmalar yapılır.
Yorumlar
  • 0 Yorum