Kullanıcı Deneyimi Tasarımı Deneme Sınavı Sorusu #589133

Aşağıda verilen ifadelerden hangisi etkileşim tasarımının tanımıdır?


Belirli bir sistem, hizmet ya da ürün için kullanıcıların beklenen algılarını ve deneyimlerini gerçekleştirebilecekleri arayüzün tasarlanmasıdır.

Bilginin bulunabilirlik seviyesini arttırmak için bilgiyi organize etmek ve etiketlemektir.

İletişim problemlerine yönelik olarak görsel bir iletinin tasarlanmasıdır.

Kullanılabilirliğinin değerlendirilmesi istenen arayüzün belirlenen hedef kitlede belirlenen görevlerin yaptırılması ve bu süreçte kullanıcıdan verimlilik, etkililik ve memnuniyet değerlerinin alınmasıdır.

Kullanıcılarına cevap veren sistemlerin davranışlarının tasarlanmasıdır.


Yanıt Açıklaması:

Kullanıcılarına cevap veren sistemlerin davranışlarının tasarlanmasına etkileşim tasarımı denir. Belirli bir sistem, hizmet ya da ürün için kullanıcıların beklenen algılarını ve deneyimlerini gerçekleştirebilecekleri arayüzün tasarlanması kullanıcı arayüzü tasarımı; bilginin bulunabilirlik seviyesini arttırmak için bilgiyi organize etmek ve etiketlemek bilgi mimarisi; iletişim problemlerine yönelik olarak görsel bir iletinin tasarlanması iletişim tasarımı; kullanılabilirliğinin değerlendirilmesi istenen arayüzün belirlenen hedef kitlede belirlenen görevlerin yaptırılması ve bu süreçte kullanıcıdan verimlilik, etkililik ve memnuniyet değerlerinin alınması kullanılabilirlik testidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum