Kullanıcı Deneyimi Tasarımı Deneme Sınavı Sorusu #593491

Aşağıda verilen kullanıcı deneyimi ile ilgili ifadelerden hangisi yanlıştır?


Kullanıcı deneyimi, kullanıcıların bir hizmeti veya ürünü kullanırken, onunla etkileşime girdiğinde ve sonrasında yaşadığı deneyimler bütünüdür.

Kullanıcı deneyimi, kullanıcının ürünü/hizmeti kullanması ile başlayan, kullanıcısına vadettiği fayda, kullanım sırasında ve sonrasında yaşattıkları, hissettirdikleri ve düşündürdükleri ile devam eden bir süreçtir.

Kullanıcı deneyimi sistemin bir özelliği olduğu için kullanıcı ile etkileşimin gerçekleşme anındaki zamansal ve inançsal özelliklere bağlıdır.

Kullanıcının geçmiş deneyimleri, beklentileri gibi içsel durumu, etkileşimin gerçekleştiği çevre koşulları ve kullanıcının içerisinde yer aldığı ortam kullanıcı deneyimini etkiler.

Kullanıcı deneyimi, kullanıcı ile tasarım arasındaki etkileşimin kullanım öncesi, kullanım esnası ve kullanım sonrası süreçlerindeki deneyimleriyle ilgilenir.


Yanıt Açıklaması:

Kullanıcı deneyiminin, kullanıcı ile etkileşimin gerçekleşme anındaki zamansal ve inançsal özelliklere bağlı olmasının nedeni onun sistemin bir özelliği olması değil sistem ile kullanıcı arasındaki etkileşimin bir çıktısı olmasıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum