Kullanıcı Deneyimi Tasarımı Deneme Sınavı Sorusu #653767

Bilgisayar kullanıcı arayüzü tasarımında doğru bir etkileşim sağlamak için çeşitli rehber ilkeler kullanılmaktadır. Aşağıdakilerden hangisi bunlardan biri değildir?


Kullanıcının Ön Bilgilerinden Farklı Tasarımlar Yapma: Yazılım işlevleri için alışılagelmiş yöntemler, simgeler, düğmeler ve sözcükler kullanılmamalı değiştirilerek dikkat çekmesi sağlanmalıdır.

Önceden Sezinilir Olma: Hatırla ve tıkla yerine algıla ve tıkla yaklaşımı kullanılmalıdır.

İpuçları Kullanma: İyi bir etkileşim mümkün olan en az yardımla gerçekleşmelidir ve kullanıcının yanlış yapmaması için uyarıcı mesajlar kullanılmalıdır.

Affedici Olma: Tasarımcı, kullanıcı hata yaptığı zaman affedici olacak önlemler almalıdır. Örneğin rota içinde yol kaybedildiğinde çıkış noktalarının neler olacağını söyleyen yardımlar yapılmalıdır.

Kontrolü Kullanıcıya Bırakma: Ürünün rahat kullanılabilmesi için her kullanıcının kendi tercihlerne hitap eden ayarlar bulunmalıdır.


Yanıt Açıklaması:

A şıkkındaki ifade rehber ilkelerden biri değildir. Doğrusu kullanıcının ön bilgileriyle uyumlu tasarımlar yapılmalı, yazılım işlevleri için alışılagelmiş yöntemler, simgeler, düğmeler ve sözcükler kullanılmalıdır, şeklindedir.

 

Yorumlar
  • 0 Yorum