Kullanıcı Deneyimi Tasarımı Deneme Sınavı Sorusu #534970

Aşağıdakilerden hangisi duyarlı web tasarımının faydalarından biri olmayıp duyarlı web tasarım yaklaşımlarından biridir?


Uyarlanabilir tasarım

Kolay kullanım

Kolay bakım

Arama motoru optimizasyonu

Düşük maliyet


Yanıt Açıklaması:

Esnek ya da duyarlı web tasarımı, arayüzün, siteye girilen cihazların ekran tanımlarına göre otomatik olarak uyarlandığı tasarım anlayışıdır. Bu tasarım yaklaşımının tanımlamaları iki farklı yaklaşımla oluşturulabilir:
Uyarlanabilir tasarım: Sınırlı sayıda ekran ölçüsüne göre uyarlanmış düzenlemeler;
Akışkan tasarım: Her türlü olası ekran genişliğine göre sürekli kendini uyarlayabilen düzenlemeler.
Duyarlı web tasarımın faydaları şu şekilde sıralanabilir;
Kolay kullanım: Kullanıcısına ekranı büyütmeden sadece aşağı ve yukarı parmak hareketleriyle gezinme olanağı sağlar.
Kolay bakım: Her çözünürlük için ayrı bir site tasarımı yaptırmak yerine, oluşturulmuş olan tek bir duyarlı web tasarım sayesinde, tek bir tasarım altında tüm cihaz çözünürlüklerine hizmet verilebilir. Bu sayede web sitenin bakımı da daha kolay olacaktır.
Arama Motoru Optimizasyonu: Arama motorları optimizasyonu için önemli olan duyarlı web tasarım ile siteye değer katıp arama motorlarının istediği yapıya kavuşturulmasıdır. Site URL yapısı aynı kalacağından arama motorları tarafından bulunması daha hızlı gerçekleşecektir.
Düşük Maliyet: Birden fazla site oluşturmak yerine duyarlı web tasarımı sayesinde daha az maliyetle bir web tasarımına sahip olunabilir 1960’lara dayanan infografik kelimesi bilgi (information) ve grafik (graphic) kelimelerinin birleşiminden oluşmaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum