Kültürlerarası İletişim Deneme Sınavı Sorusu #82143

Aşağıdakilerden hangisi kişilerarası iletişimde kültür ve sembol ilişkisini açıklar?


Kültür, semboller yoluyla nesilden nesile aktarılır ve nesilleri birbirine bağlar. Her kültürün üyeleri de iletişim sürecinde algıladıkları sembolleri kendi kültür kodlarına göre açar ve anlamlandırmaya çalışır.
Kültür, sözlü iletişim yoluyla nesilden nesile aktarılır ve nesilleri birbirine bağlar. Her kültürün üyeleri de iletişim sürecinde algıladıkları iletişimi kendi kültür sembollerine göre açar ve anlamlandırmaya çalışır.
Semboller, kültür yoluyla nesilden nesile aktarılır ve nesilleri birbirine bağlar. Her kültürün üyeleri de iletişim sürecinde algıladıklarını kültür sembollerine göre açar ve anlamlandırmaya çalışır.
Kültürler ve semboller nesilden nesile aktarılır ve nesilleri birbirine bağlar. Her kültürün üyeleri de iletişim sürecinde algıladıkları dili kendi kültür kodlarına göre açar ve anlamlandırmaya çalışır.
Kültür, dil yoluyla nesilden nesile aktarılır ve nesilleri birbirine bağlar. Her kültürün üyeleri de iletişim sürecinde algıladıkları dili kendi kültür kodlarına göre açar ve sembolleştirir.

Yorumlar
  • 0 Yorum