Kültürlerarası İletişim Deneme Sınavı Sorusu #472625

Önyargı ile ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi doğrudur?


Ön yargılar, kalıp düşüncelerle aynı olarak bireyler, gruplar, ilişkiler ve nesnelerle ilgili değerlendirici tutumlardır.

Ön yargı, değerlendirmeyle ilgili tutum harici fikri, kanıyı içeren dar kapsamlı bir kavramdır.

Belirli ön yargılarda, birçok fikirden yola çıkılarak gerçekleşen bir etkileşim sonucunda, bir kanı edilmeden önce bir tutum geliştirilmiştir.

Ön yargılar, sadece bireyler ile ilgili değerlendirici yargılardır.

Ön yargılar, insana özgü, bilinmeyene, yeniliğe ve günlük rutini, alışılmış düşünceve davranış biçimlerini bozabilecek olana karşı dikkatli, mesafeli ve güvensiz olma eğilimine dayanmaktadır.


Yanıt Açıklaması:

Ön yargılar, kalıp düşüncelerden farklı olarak, bireyler, gruplar, ilişkiler ve nesnelerle ilgili değerlendirici yargılardır. Ön yargı, değerlendirmeyle ilgili fikri, kanıyı ve tutumu içeren geniş kapsamlı bir kavramdır. Her ön yargıda, bir fikirden yola çıkılarak gerçekleşen bir etkileşim sonucunda, bir kanı edinildikten sonra, bir tutum geliştirilmiştir. Ön yargılar, bireyler, gruplar, ilişkiler ve nesnelerle ilgili değerlendirici yargılardır. Ön yargılar, insana özgü, bilinmeyene, yeniliğe ve günlük rutini, alışılmış düşünceve davranış biçimlerini bozabilecek olana karşı dikkatli, mesafeli ve güvensiz olma eğilimine dayanmamaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum