Küreselleşme ve Kültürlerarası İletişim Deneme Sınavı Sorusu #353732

Aşağıdakilerden hangisi enformasyon şirketleri üretim stratejilerinden değildir?

 

 


Ağ donanımı üretimi

 

Ağ yazılımı üretimi

 

İkincil yoldan gelir elde etme

 

Elektrik üretimi

 

E-ticaret

 


Yanıt Açıklaması:

Enformasyon şirketleri hem internet teknolojisinin altyapısındaki gelişimi hızlandırmak için hem de bireysel kullanıcıların bu ağ içinde daha fazla yer alabilmelerine olanak sağlamak için aynı hedefleri gözeten 4 önemli üretim stratejisi üzerinde birleşirler :

Bunlardan ilki ağ teknolojilerinin gelişimini hızlandıracak küresel donanımları üreten şirketlerdir. İnternet’in altyapısını sağlayan telekomünikasyon şirketleri, internet servis sağlayıcıları gibi yapılanmalar bu şirketlere örnek gösterilebilir. Çoğunlukla bu şirketler çok uluslu bir yapılanma içinde olabilir. Bu şirketler internet’in bel kemiğini oluştururlar.

İkincisi, ağ teknolojilerinde daha fazla kişinin, daha hızlı işlem görebilmesi için küresel yazılım üreten şirketlerdir. İnternet altyapı uygulamaları üreterek, küresel bir kullanıcı profili geliştirirler ve milyonlarca kişinin aynı dili kullanarak iletişebilmesi için gerekli ortak bilgisayar dilini oluştururlar.

Üçüncüsü, doğrudan ticaret yapmak yerine, web üzerinde sundukları ücretsiz hizmetlerle, üyelik, komisyon gibi ikincil yoldan gelir elde etmeyi planlayan ağ şirketleridir. Medya komisyonculuk şirketleri, ikinci el ürün satış siteleri bunlara örnek gösterilebilir.

Dördüncü örnek ise internet sektörünün geleceğini oluşturan şirket yapılanmaları olarak kabul edilebilir. Bu şirketler kendi ekonomik varoluşlarını web üzerinden sürdüren, web tabanlı ekonomik işlemler gerçekleştiren, ticaret geleneklerini e-ticaret üzerine yapılandıran şirketlerdir.

Yorumlar
  • 0 Yorum