Küreselleşme ve Kültürlerarası İletişim Deneme Sınavı Sorusu #350432

Aşağıdakilerden hangisi uluslararası katılımlar, ortaklıklar ve şirket evlilikleri yönünden başarılı bir kültürlerarası yönetimin temel görevlerinden biridir?

 


Uzun soluklu dostlukların oluşturulmasına olanak sağlanması

 

Kazan-Kazan Stratejisi

 

Özellikli durumların çözümü için danışmanlık almak

 

Başkalarının görüş ve fikirlerine anlayışla yaklaşmak

 

Sinerjiden yararlanmak

 


Yanıt Açıklaması:

Uluslararası alanda faaliyet gösteren her işletmenin hedefi, potansiyelleri en üst düzeyde kullanma olanağı veren şirket birleşmeleri, ortaklıklar ve uluslararası katılımlarıdır. Bu aşamada başarılı kültürlerarası yönetimin temel görevleri daha da anlam kazanmaktadır:

Karşılıklı anlayış; başarının temel yapı taşlarından biri de tüm katılımcıların, diğer katılımcıların planlarını ve çıkarlarını anlamayı öğrenmeleridir.

Ortak hedeflerin tanımlanması; ortak hedeflerin tanımlanmasından önce pazarın koşulları kadar sosyal ve politik çevrenin de tanınması gerekmektedir.

Pazar ağlarının genişletilmesi; kültürlerarası ağların yardımı ile yeni ürün ya da hizmetlerin geliştirilmesi mümkün olabilecektir.

Sinerjiden yararlanmak; kültürlerin çakışma potansiyellerini ve ortak özelliklerini en üst düzeyde değerlendirmek gerekmektedir.

İşletmenin başarı grafiğini yükseltmek; uluslararası iş dünyasında kültürlerarası yönetim, tüm ticari faaliyetlerin temel amacı olan ekonomik başarılarının sağlanmasına hizmet etmektedir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum