Kurum Kültürü Deneme Sınavı Sorusu #1307094

Yönetim süreçlerinde esnek olan ve içsel süreçlere odaklanan kültür tipidir. Bu kültürün hakim olduğu kurumlarda bağlılık, sadakat, birlik, katılımcılık, takım çalışması, geleneklere sahip çıkma ve aile olma hissi vardır. Çalışanlar birbirleriyle akraba gibidir; kurallar, düzenlemeler, rekabetçi bir ortam yerine çalışana inanç ve takım ruhu ön plandadır. Mimarlık, sağlık hizmetleri, eczacılık ve sosyal yardımlaşma kurumlarında yaygındır.

Yukarıda bahsedilen ve Deshpandé, Farley ve Webster'in sınıflandırmasında yer alan kurum kültürü tipi aşağıdakilerden hangisidir?


Pazar Kültürü

Klan kültürü

Adokrasi kültürü

Hiyerarşi kültürü

Yetki kültürü


Yanıt Açıklaması:

Klan kültürü, yönetim süreçlerinde esnek olan ve içsel süreçlere odaklanan kültür tipidir. Bu kültürün hakim olduğu kurumlarda bağlılık, sadakat, birlik, katılımcılık, takım çalışması, geleneklere sahip çıkma ve aile olma hissi vardır. Çalışanlar birbirleriyle akraba gibidir; kurallar, düzenlemeler, rekabetçi bir ortam yerine çalışana inanç ve takım ruhu ön plandadır. Mimarlık, sağlık hizmetleri, eczacılık ve sosyal yardımlaşma kurumlarında yaygındır.

Yorumlar
  • 0 Yorum