Kurum Kültürü Deneme Sınavı Sorusu #1251605

Tüketicinin kullandığı ürünün, kendi yakın çevresi tarafından kullanıldığını bilmesin de, kurum imajı nasıl etkili olur?


Tanıdık ürünleri satın alma kararını sağlamaz,

İlk kullandığı üründe sigorta güvencesi sağlamaz,

Araştırma sürecini uzatır,

Güven ve kabul duygusu sağlar,

Satın alımların psikolojik pekiştirmeceni sağlamaz,


Yanıt Açıklaması:

 Kurumsal imaj, tüketicilerde bir güven ve kabul duygusu oluşturur. Bu nedenle olumlu imaj tüketicileri kuruma bağlı, sadık müşteriler hâline getirecektir.

Kurumsal hedefler doğrultusunda kamuoyunda arzu edilen imajı yaratma çabası kurumlar için çok önemlidir, ancak tüketiciler de kurumsal hedefler doğrultusunda kamuoyunda arzu edilen imajı yaratma çabası kurumlar için çok önemlidir ancak tüketiciler de satın alma davranışlarını belirlerken kurum imajından yararlanırlar. Tüketici için doğru bir kurumsal imajın pek çok yararlı işlevi vardır;

* Yabancı olan ortamlarda tanıdık olan ürünleri satın alma kararını oluşturur:Gittiğiniz yabancı bir ülkede ya da farklı bir şehirde bildiğiniz bir markayı alırsınız.

* Tüketicinin bir ürün ya da hizmetle ilgili çok az ya da hiç geçmiş tecrübesinin bulunmadığı hâllerde satın alma ile ilgili sigorta görevi görür: Tatile çıkan bir aile hiç bilmediği bir otelde kalmaktansa olumlu bir imajı olan bir  oteli seçer.

* Satın alma kararı aşamasında araştırma süresini kısaltır: Otomobil alacak bir kişi eğer belli bir markanın imajı hakkında olumlu izlenimlere sahipse çok fazla bayi dolaşmayacak, ihtiyacı olan özelliklere sahip modelini satın alacaktır. 

* Satın alımların psikolojik pekiştirecini ve sosyal kabulunu sağlar: Psikolojik pekiştireç oluşurken; satın aldığı markanın imajına dayanarak tüketici, doğru bir karar verdiğini ve iyi bir alışveriş yaptığını düşünür. Sosyal kabul ise, tüketicinin tercih ettiği ürünün pek çok insan tarafından, özellikle de ailesi ve yakın arkadaşları tarafından da tercih edileceğini bilmesinden kaynaklanır. 

Yorumlar
  • 0 Yorum