Kurum Kültürü Deneme Sınavı Sorusu #1243120

Aşağıdakilerden hangisi doğru bir kurumsal imajın tüketici açısından faydalarından biri değildir?


Satın alımların sosyal kabulünü sağlar.

Yeni ürün ve hizmetler söz konusu olduğunda mevcut olumlu algının bu ürün ve hizmetleri de kapsayacak şekilde genişlemesini sağlar.

Yabancı olan ortamlarda tanıdık olan ürünleri satın alma kararını oluşturur.

Tüketicinin bir ürün ya da hizmetle ilgili çok az ya da hiç geçmiş tecrübesinin bulunmadığı hâllerde satın alma ile ilgili sigorta görevi görür.

Satın alma kararı aşamasında araştırma süresini kısaltır.


Yanıt Açıklaması:

Tüketici için doğru bir kurumsal imajın pek çok yararlı işlevi vardır:

  • Yabancı olan ortamlarda tanıdık olan ürünleri satın alma kararını oluşturur: Gittiğiniz yabancı bir ülkede ya da farklı bir şehirde bildiğiniz bir markayı alırsınız. Örneğin Kanada ya da İngiltere’de alacağınız bir kutu Coca Cola’nın tadı aynı olacaktır.
  • Tüketicinin bir ürün ya da hizmetle ilgili çok az ya da hiç geçmiş tecrübesinin bulunmadığı hâllerde satın alma ile ilgili sigorta görevi görür: Tatile çıkan bir aile hiç bilmediği bir otelde kalmaktansa olumlu bir imajı olan bir oteli, örneğin Hilton’u tercih edecektir.
  • Satın alma kararı aşamasında araştırma süresini kısaltır: Otomobil alacak bir kişi eğer Ford markasının imajı hakkında olumlu izlenimlere sahipse çok fazla bayi dolaşmayacak, ihtiyacı olan özelliklere sahip Ford modelini satın alacaktır.
  • Satın alımların psikolojik pekiştirecini ve sosyal kabulünü sağlar: Psikolojik pekiştireç söyle oluşur; satın aldığı markanın imajına dayanarak tüketici, doğru bir karar verdiğini ve iyi bir alışveriş yaptığını düşünür. Sosyal kabul ise, tüketicinin tercih ettiği ürünün pek çok insan tarafından, özellikle de ailesi ve yakın arkadaşları tarafından da tercih edileceğini bilmesinden kaynaklanır. Doğru yanıt B’dir.
Yorumlar
  • 0 Yorum