Kurum Kültürü Deneme Sınavı Sorusu #1307011

.................................. bir toplumun kuşku uyandıracak durumlar karşısında kendini tehdit altında hissetme, kurallar ve diğer güvenlik önlemleri yoluyla bunları engelleme çabalarının derecesini gösterir.

Hofstede uluslararası bir şirket olan IBM’in tüm dünyadaki çalışanlarına gönderilen ayrıntılı mülakat ve anketler ile temel kültürel farklılıkları belirlediği kavramları dört temel boyutta ifade etmiştir. Buna göre yukarıda boş bırakılan yere aşağıdaki kavramlardan hangisi gelmelidir? 


Güç mesafesi

Belirsizlikten Kaçınma

Bireycilik

Ortaklaşa Davranış

Erillik ve Dişillik


Yanıt Açıklaması:

Belirsizlikten kaçınma bir toplumun kuşku uyandıracak durumlar karşısında kendini tehdit altında hissetme, kurallar ve diğer güvenlik önlemleri yoluyla bunları engelleme çabalarının derecesini gösterir. Belirsizlikten kaçınma özelliğinin yüksek olduğu toplumlarda insanlar genelde istikrar aramakta; belirsiz, açık olmayan ve yazılı kurallarda yeri bulunmayan, şüpheli ve riskli durumlardan korkmakta ve çekinmekte; otorite, hiyerarşi, yazılı ve formel kurallara sıkı sıkıya bağlı kalarak kendilerini güvence altına almak istemektedirler.

Yorumlar
  • 0 Yorum