Kurum Kültürü Deneme Sınavı Sorusu #1307217

İmaja dair bir çalışma yapılırken dikkat edilmesi gereken dört nokta vardır. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi bu dört noktadan biri değildir?


Kurumsal imaj konusunda yapılan çalışmalar imajın pek çok konuda etkileri olduğunu ortaya koymuştur

Yansıtılacak olan imaj, kurumu tam olarak resmetmeli ve sunulan ürün ve hizmetlerle örtüşmelidir

Tüketicilerin bakış açısıyla tutarlı olan bir imajı pekiştirmek ya da gençleştirmek, iyice anlaşılmış bir imajı değiştirmeye çalışmaktan daha kolaydır.

Tüketicilerin zihnine yerleşmiş bir imajı değiştirmek çok zordur. Bazı durumlarda mevcut imajı şekillendirmek ya da tamamen yeni bir imaj yaratmak neredeyse imkansızdır.

Olumsuz ya da kötü bir baskı, oluşturması yıllar süren bir imajı yerle bir edebilir


Yanıt Açıklaması:

İmaja dair bir çalışma yapılırken dikkat edilmesi gereken dört nokta vardır: 1. Yansıtılacak olan imaj, kurumu tam olarak resmetmeli ve sunulan ürün ve hizmetlerle örtüşmelidir. 2. Tüketicilerin bakış açısıyla tutarlı olan bir imajı pekiştirmek ya da gençleştirmek, iyice anlaşılmış bir imajı değiştirmeye çalışmaktan daha kolaydır. 3. Tüketicilerin zihnine yerleşmiş bir imajı değiştirmek çok zordur. Bazı durumlarda mevcut imajı şekillendirmek ya da tamamen yeni bir imaj yaratmak neredeyse imkânsızdır. 4. Olumsuz ya da kötü bir baskı, oluşturması yıllar süren bir imajı yerle bir edebilir. Doğru cevap A.

Yorumlar
  • 0 Yorum