Kurum Kültürü Deneme Sınavı Sorusu #1206040

''Çalışmak için bir şirket seçen çalışan, bir yaşam biçimi de seçmektedir'' diye anlatılabilen kurum kültürüne hangi bakış açısı ile yaklaşılmaktadır?


Kurum Bakış Açısından,

Dış Çevreye Uyum,

Organizasyon Yapısında Değişim,

Ödül Sistemi,

Çalışan Bakış Açısından,


Yanıt Açıklaması:

Kariyerinin hangi aşamasında olursa olsun insanlar kurum kültürünü ve onun nasıl işlediğini anlamalıdırlar çünkü çalışma hayatlarında güçlü bir etkisi vardır. Kariyerlerine yeni başlayan insanlar bir işi sadece iş olarak algılayabilir. Aslında çalışmak için bir şirket seçtiklerinde bir yasam biçimi seçmiş olurlar. Kültür onların tepkilerini güçlü ancak görünmeyen bir şekilde şekillendirir. Kültür onları hızlı ya da yavaş, takım oyuncusu ya da tekil çalışanlar, sert ya da dost canlısı bir yönetici yapar. Zamanla, uzun yıllar çalıştıktan sonra kültürü o kadar içselleştirirler ki artık farkında bile olmazlar. 

Kişisel özelliklerine değil, bunların çalıştığınız kurumun kültürü ile ne kadar uyumlu olduğuna da bağlıdır. Bu sebeple kurum kültürü, yönetim ya da firma sahibi için ne kadar önemli ve farkında olunması gereken bir kavramsa çalışanlar için de öyledir. Diyebiliriz ki kurum kültürü, kurumun başarısında etkili olduğu kadar çalışanın başarısında da etkilidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum