Kurum Kültürü Deneme Sınavı Sorusu #1253870

Kurumsal marka kimliğini oluşturan unsurlar olabilir mi?


Global pazar,

Dağıtım Kanalları,

Kurum Felsefesi,

Medya Araçları,

Üretim Araçları,


Yanıt Açıklaması:

Bir işletmenin bir kimliğe ihtiyaç duymasının başlıca nedenleri kurum içerisinde çalışanların kuruluş ile bütünleşmelerini sağlamak, kurum dışında ise diğer kuruluşlardan, rakiplerden ayırt edilmek ve onlardan sıyrılabilmektir. Çünkü artık günümüzde pek çok kuruluş birbirine benzer ürünler üretmekte, tüketicinin tercih sebebi o kuruluşun hatırlanabilirlik derecesi ve imajı olmaktadır.

Kurum felsefesi, kurumsal davranış, kurumsal tasarım ve kurumsal iletişim kurumsal marka kimliğini meydana getiren unsurlardır.
• Kurum Felsefesi: Kurum felsefesi bir kuruluşun kendisi hakkındaki temel düşünceleridir. Kurumun vizyonu ve misyonu kurum felsefesini oluşturan unsurlardır.
• Kurumsal Davranış: Kurumların karşı karşıya kaldığı çeşitli konularda gösterdikleri davranışlardır. Tüketicilerin kurum hakkındaki düşüncelerinin şekillenmesinde rol oynamaktadır.
• Kurumsal Tasarım: Bir kuruluşun kendini görsel olarak ifade etme biçimi olan kurumsal dizayn unsurları arasında marka, logo, yazı ve tipografi, renk, mimari dizayn gibi kuruluşa has yönetim çizgileri tarafından şekillendirilmiş tüm sunum tarzlarının görsel çıkış şekilleri sayılabilmektedir.
• Kurumsal İletişim: İletişim tasarımı bir kurumun tüm iletişim araçlarının dizaynıdır. Kurum rengi, kurum logosu ve sembolü, tipografi ve yazı türü, şablon, kartvizit ve benzeri basılı malzemeler ile reklam ve halkla ilişkiler faaliyetlerinde kullanılan araçların tasarımı iletişim tasarımının alanlarıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum