Kurum Kültürü Deneme Sınavı Sorusu #1252597

Bağlı olduğu firmayı ve ürünü temsil eden ve belirli bir marka imajını yansıtan bir imge var mıdır?


Logo,

Marka,

İmaj,

Kurumsal Marka,

Kurum İmajı,


Yanıt Açıklaması:

Markalar bağlı oldukları firmayı ve ürünleri temsil ederler ve belli bir marka imajını yansıtırlar. Bir marka sadece logo ve isim olmanın da ötesinde kurum ve ürünleri hakkında tüketicinin taşıdığı duygu ve düşüncelerin ifade edilmesi olarak tanımlanabilir. Ürünün şekli, yapısı, ambalajı dışında o ürüne özgü her şey marka kavramının içinde yer almaktadır. Pek çok marka, marka adını ve işaretini içerir. Marka adı, markanın yazılabilen, söylenebilen sözlü işaretidir. Marka işareti (sembolü) ise marka adının insanların zihninde kalacak şekilde belirgin renklerin ve yazı karakterlerinin kullanımıdır. 

Ürün markaları genellikle bütün dikkatini müşterilere ve tüketicilere verirken, kurum markaları aynı zamanda yatırımcılara, tedarikçilere, dağıtımcılara, ortaklara, hükûmetlere, yerel ulusal ve uluslararası toplum gruplarına ve tabiki çalışanlarına da hitap eder.Kurumsal markalaşma, kurum için önemli olan herkesi kapsamaktadır. Bir ürün markası ürün kategorisiyle olan sıkı işbirliği ile başarılı olmakta ve ürün imajından yararlanmaktadır. Kurum markasından ayrıldığı nokta ise kendini idare edip yönetebilmesidir. 

Ürün; ilgi, dikkat ve tüketim için pazara sunulabilecek, istek ya da talebi karşılayabilecek her şeydir. Marka ise ürünü niteleyen, tanımlayan bir isim, terim, sembol ya da tüm bunların bileşeni olarak ürün diğer ürünlerden ayıran bir karakter olarak tanımlanabilir.
Her marka bir üründür ama her ürünü bir marka değildir. Ürün fabrikada üretilen bir nesne, marka ise tüketiciler tarafından satın alınan bir değerdir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum