Kurum Kültürü Deneme Sınavı Sorusu #1243128

Aşağıdaki doğru kurumsal imajı getirilerinden hangisi diğerlerinden farklıdır?


Daha yüksek bir fiyat talep edebilir.

Daha sık satın alma sağlayan müşteri sadakati sunar.

Ağızdan ağıza yayılmada olumlu sonuç almayı sağlar.

Satın alma kararı aşamasında araştırma süresini kısaltır.

En iyi çalışanların kurumu tercih etmesini sağlar.


Yanıt Açıklaması:

Tüketici için doğru bir kurumsal imajın pek çok yararlı işlevi vardır:

  • Yabancı olan ortamlarda tanıdık olan ürünleri satın alma kararını oluşturur: Gittiğiniz yabancı bir ülkede ya da farklı bir şehirde bildiğiniz bir markayı alırsınız. Örneğin Kanada ya da İngiltere’de alacağınız bir kutu Coca Cola’nın tadı aynı olacaktır.
  • Tüketicinin bir ürün ya da hizmetle ilgili çok az ya da hiç geçmiş tecrübesinin bulunmadığı hâllerde satın alma ile ilgili sigorta görevi görür: Tatile çıkan bir aile hiç bilmediği bir otelde kalmaktansa olumlu bir imajı olan bir oteli, örneğin Hilton’u tercih edecektir.
  • Satın alma kararı aşamasında araştırma süresini kısaltır: Otomobil alacak bir kişi eğer Ford markasının imajı hakkında olumlu izlenimlere sahipse çok fazla bayi dolaşmayacak, ihtiyacı olan özelliklere sahip Ford modelini satın alacaktır.
  • Satın alımların psikolojik pekiştirecini ve sosyal kabulünü sağlar: Psikolojik pekiştireç söyle oluşur; satın aldığı markanın imajına dayanarak tüketici, doğru bir karar verdiğini ve iyi bir alışveriş yaptığını düşünür. Sosyal kabul ise, tüketicinin tercih ettiği ürünün pek çok insan tarafından, özellikle de ailesi ve yakın arkadaşları tarafından da tercih edileceğini bilmesinden kaynaklanır. Doğru yanıt B’dir.

Kurumlar için doğru bir kurumsal imajın getirdiği yararlı sonuçlar ise şöyledir:

  • Yeni ürün ve hizmetler söz konusu olduğunda mevcut olumlu algının bu ürün ve hizmetleri de kapsayacak şekilde genişlemesini sağlar: Tüketiciler, hakkında olumlu bir imaja sahip oldukları işletmelerin yeni ürün ve hizmetlerini deneme konusunda hiç bilmediklerine oranla daha isteklidirler.
  • Daha yüksek bir fiyat talep edebilir: Kalite algısal olarak genellikle yüksek fiyatla eşleştirildiği için kaliteli imajına sahip işletmeler ürünleri için daha fazla fiyat talep ettiklerinde kabul göreceklerdir.
  • Daha sık satın alma sağlayan müşteri sadakati sunar: Sadık müşteriler diğer firmaların sunduğu indirim ya da hediye kampanyalarına rağmen yine de bağlı oldukları firmanın ürününü almaya eğilimlidirler.
  • Ağızdan ağıza yayılmada olumlu sonuç almayı sağlar: Müşteri sadakati, müşteri tavsiyesini de beraberinde getirecektir. Pek çok tüketici, firmanın yaptığı iletişim çalışmalarından ziyade ürün ya da hizmeti deneyimleyen insanların tavsiyelerine önem verip karar alma sürecini buna dayandırmaktadır.
  • Dağıtım kanalı gücü sağlar: Güçlü imaj, en iyi market ya da mağazaların sizinle çalışmak istemesini ve sizin de dağıtım ve satış noktalarınız üzerinde daha çok söz sahibi olmanızı sağlayacaktır.
  • En iyi çalışanların kurumu tercih etmesini sağlar: Güçlü ve olumlu bir imaj, sektördeki en donanımlı ve başarılı çalışanların sizinle çalışmak istemesini sağlayacaktır. Doğru yanıt D’dir.
Yorumlar
  • 0 Yorum