Kurum Kültürü Deneme Sınavı Sorusu #1253928

Kurum, kendinden beklenen ama zorunlu olmamasına karşın, topluma fayda sağlayabilmek için nasıl bir strateji izlemelidir?


Saldırgan Pazarlama Stratejisi,

Saldırgan Reklam Kampanyaları,

Saldırgan Reklam Stratejisi,

Saldırgan Üretim Stratejisi,

Sosyal Sorumluluğa Katılma Stratejisi,


Yanıt Açıklaması:

Kurumlar açısından sosyal sorumluluk, toplum tarafından işletmeden beklenen ve işletmenin zorunlu olmadığı hâlde yerine getirebileceği düşünülen sorumluluklardır. Bu tür sosyal sorumluluk projeleri toplumda işletmeye olumlu bir imaj kazandırmaktadır. Dolayısıyla işletmeler toplumsal beklentileri karşılamaktan da sorumludurlar. Kurumsal sosyal sorumluluk, kurumların daha iyi bir toplum ve daha temiz bir çevreyle bağıntılı olarak verdikleri gönüllülük kararları ile ilgili görüşler olarak tanımlanmaktadır.  Misyon, vizyon ve değer açıklamalarında kurumsal sosyal sorumluluk anlayışlarına yer verilmesi kurumların sosyal sorumluluğa verdikleri önemin bir göstergesidir. Ancak
önemli olan kurumların bu değerleri uygulamaya geçirebilmesidir. Kurum, sosyal sorumluluk çalışmalarını varlık nedenlerinden biri olarak açıklıyorsa bunu tüm çalışmalarına yansıtması gerekmektedir. Aksi hâlde kurumsal sosyal sorumluluk göz önünde olma çabasından öteye gidemeyecek ve paydaşların kuruma olan güvenleri sarsılacaktır. Örneğin kurum iş güvenliği ve iş sağlığını temel değerlerinden biri olarak kabul ediyorsa bunu sağlayacak çalışmalar yapmalıdır. 

 



Yorumlar
  • 0 Yorum