Kurumiçi Halkla İlişkiler Deneme Sınavı Sorusu #576382

Aşağıdakilerden hangisi hedef kitle belirlenirken kullanılabilecek sınıflandırmalardan biri değildir?


Destekleyen, karşı tavır takınan ve kararsız hedef kitle

Çalışan odaklı hedef kitle

Mevcut ve potansiyel hedef kitle

İç ve dış hedef kitle

Birincil, ikincil ve marjinal hedef kitle


Yanıt Açıklaması:

Hedef kitle aşağıdaki sınıfandırmalara göre belirlenebilir:

  1. İç ve Dış Hedef Kitle: Danışmanlar, ofis elemanları, yöneticiler ve hissedarlar gibi kurum ile doğrudan bağlantısı olan ve rutin işler sırasında iletişimde bulunan kişiler iç hedef kitleyi oluşturur. Bir kurumla doğrudan ve organik bağlantısı olmayan basın, tüketiciler, müşteriler hükümet temsilcileri, dini liderler ise dış hedef kitleyi oluşturur.
  1. Birincil, İkincil ve Marjinal Hedef Kitle: Aralarında bir tür önem sıralaması gerektiren bu ayrıma göre birincil hedef kitle kurumun iletişim çabaları içinde en önemli yeri tutarken ikincil hedef kitle ve marjinal hedef kitle onu izler. Birincil ve ikincil hedef kitle seçimi dönemsel ve projeye göre değişkenlik gösterebilir. Kurumun iletişim ve halkla ilişkiler amacına göre, bir hedef kitle birincil ya da ikincil hedef kitle olarak konumlanabilir.
  1. Mevcut ve Potansiyel Hedef Kitle: Kurumun hâlihazırda muhatapları olan çalışanlar ve mevcut müşteriler mevcut hedef kitleyi oluştururken kazanılacak müşteriler ise potansiyel hedef kitleyi oluşturur.
  2. Destekleyen, karsı tavır takınan ve kararsız hedef kitle: Bir kurum, kendini destekleyen ve kendisine karşı olan hedef kitlelere karşı farklı yöntemlerle iletişim kurmak zorundadır. Destekleyenlere yönelik iletişimin amacı, desteği güçlendirmek iken görüşleri değiştirmek ise ikna edici iletişimi gerekli kılar. Doğru cevap B’dir.
Yorumlar
  • 0 Yorum