Kurumiçi Halkla İlişkiler Deneme Sınavı Sorusu #1282651

Aşağıdakilerden hangisi veya hangileri Kurum Dışı Halkla İlişkilerin özelliklerindendir?

I. İç takımla çalışarak mesajları ayrıntılandırıp, mesaj mühendisliği geliştirmektedir.İç takımla çalışarak mesajları ayrıntılandırıp, mesaj mühendisliği geliştirmektedir.

II.  Kurum programları yürürlüğe koyabilmek için hedef dinleyici, ana mesajlar, nesneler ve stratejiler, hedefler ve taktikler oluşturur. Kurum programları yürürlüğe koyabilmek için hedef dinleyici, ana mesajlar, nesneler ve stratejiler, hedefler ve taktikler oluşturur.

III. Kurumiçi halkla ilişkiler müdürüne haftalık ve aylık durum raporları verirler böylece hangi işlerin başarıyla tamamlandığı hangi işlerin yürümekte olduğu hakkında fikir sahibi olurlar.Kurumiçi halkla ilişkiler müdürüne haftalık ve aylık durum raporları verirler böylece hangi işlerin başarıyla tamamlandığı hangi işlerin yürümekte olduğu hakkında fikir sahibi olurlar.


Yalnız I

I,II

II,III

I,III

I,II,III


Yanıt Açıklaması:

Kurumiçi halkla ilişkiler müdürüne haftalık ve aylık durum raporları verirler böylece hangi işlerin başarıyla tamamlandığı hangi işlerin yürümekte olduğu hakkında fikir sahibi olurlar.Kurumiçi halkla ilişkiler müdürüne haftalık ve aylık durum raporları verirler böylece hangi işlerin başarıyla tamamlandığı hangi işlerin yürümekte olduğu hakkında fikir sahibi olurlar.

Planları istenildiği gibi yönetir, basın materyallerini yazar, (örn., basın bültenleri, kurumsal özgeçmiş, medya sinyalleri gibi.) konuşmalar ve sunumlar hazırlarlar, görüşmelerin ana hatlarına alışabilmek için özet materyalleri geliştirmektedirler. Konuşulan görüşülen konuları kayıt altına alırlar.

Program planlama faaliyetlerine kurumiçi takımlardan girdi sağlayarak destek olur. Kurum programları yürürlüğe koyabilmek için hedef dinleyici, ana mesajlar, nesneler ve stratejiler, hedefler ve taktikler oluşturur.Program planlama faaliyetlerine kurumiçi takımlardan girdi sağlayarak destek olur. Kurum programları yürürlüğe koyabilmek için hedef dinleyici, ana mesajlar, nesneler ve stratejiler, hedefler ve taktikler oluşturur.

İç takımla çalışarak mesajları ayrıntılandırıp, mesaj mühendisliği geliştirmektedir.İç takımla çalışarak mesajları ayrıntılandırıp, mesaj mühendisliği geliştirmektedir.

Kurum dışı halka ilişkiler takımı halkla ilişkiler stratejisini geliştirmek için ve kampanyalara ya da projelere danışmanlık sağlamak için kurumiçi halkla ilişkiler birimi ile ardışık olarak çalışmaktadır.Kurum dışı halka ilişkiler takımı halkla ilişkiler stratejisini geliştirmek için ve kampanyalara ya da projelere danışmanlık sağlamak için kurumiçi halkla ilişkiler birimi ile ardışık olarak çalışmaktadır.

Editoryal kaynaklara aktif olarak cevap vermekte ve uygun olarak ricalarda bulunmaktadır ve bu doğrultuda süreci yönetmektedir. Görüşme talepleri düzenlemekte, bu görüşmeleri koordine edip başarıyla uygulamaktadır ve konuşmacıya yöneltilecek amaca yönelik kilit sorular hazırlamaktadır, hikayenin çerçevesini oluşturup artı bir bilgi sağlamak için gazetecilerle birlikte çalışmaktadır.Editoryal kaynaklara aktif olarak cevap vermekte ve uygun olarak ricalarda bulunmaktadır ve bu doğrultuda süreci yönetmektedir. Görüşme talepleri düzenlemekte, bu görüşmeleri koordine edip başarıyla uygulamaktadır ve konuşmacıya yöneltilecek amaca yönelik kilit sorular hazırlamaktadır, hikayenin çerçevesini oluşturup artı bir bilgi sağlamak için gazetecilerle birlikte çalışmaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum