Kurumsal İletişim Deneme Sınavı Sorusu #835457

Eski Türklerde toplumsal düzenin kurgulanmasında boy, meslek ve hiyerarşik yapıda belirleyici bir işaret ve simge sistemi olarak kullanılan ve günümüzde de  kullanılmaya devam eden; bir şeyin kime, hangi çağa ait olduğunu gösteren belirgin iz, işaret, niteliğe verilen ad hangi seçenekte yer almaktadır?


İm

Amblem

Tamga

Sembol

Logo


Yanıt Açıklaması:

Amblem: Kurum, hizmet ve ürünlere görsel kimlik kazandıran, sözcük özelliği göstermeyen, soyut veya nesnel görüntülerle ya da harf biçimleri ile oluşturulan simgelerdir.

Tamga (damga):Bir şeyin kime, hangi çağa ait olduğunu gösteren belirgin iz, işaret, nitelik olarak tanımlanabilir. Özellikle eski Türklerde toplumsal düzenin kurgulanmasında boy, meslek ve hiyerarşik yapıda belirleyici bir işaret ve simge sistemi olarak kullanılmış ve hâlâ kullanılmaya devam etmektedir.

Simge/sembol:Simge; duyularla ifade edilemeyen bir şeyi belirten somut nesne veya işaret, alem, rumuz, timsal, sembollerdir. Bu anlamda semboller, simgeyi oluşturabilir ancak; simgeden farklı olarak semboller sadece bir kavramın görsel olarak nesnelleşmesine ek olarak somut bir görsel, rakam, harf, renk, olay, söz veya kişi de olabilir.

İm:İşaret

Yorumlar
  • 0 Yorum