Kurumsal İletişim Deneme Sınavı Sorusu #1284201

Özel veya resmi kurumların ya da markaların ürün, hizmet, faaliyet alanları ve özelliklerinin görsel veya düşünsel olarak hedef kitlede yarattığı imaj, etki veya farkındalık olarak tanımlanabilecek kavram aşağıdakilerden hangisidir?


İşletme Kimliği

Tanıtım Kimliği

Davranış Kimliği 

Görsel Kimlik

Kurumsal Kimlik


Yanıt Açıklaması:

Özel veya resmi kurumların ya da markaların ürün, hizmet, faaliyet alanları ve özelliklerinin görsel veya düşünsel olarak hedef kitlede yarattığı imaj, etki veya farkındalık olarak tanımlanabilen “kurumsal kimlik” üç temel unsurdan oluşmaktadır:

  • İşletme Kimliği: İşletme, üretim, pazarlama,
  • Tanıtım Kimliği: Görsel kimlik, reklam, halkla ilişkiler,
  • Davranış Kimliği. Kurumsal kimlik; görsel kimlik çalışmaları ile tasarlanan kurumun logosundan bina renklerine kadar detaylı bir tasarım serisi ile güçlü bir şekilde algılanabilir. Ama başarılı bir kurumsal kimlik sadece başarılı şekilde tasarlanmış bir görsel kimlik yapısıyla yaratılamaz. Aynı zamanda; doğru bir işletme sistemi, doğru ve verimli yönetim, yüksek hizmet ve üretim kalitesi, doğru pazarlama ve satış stratejileri, reklam ve halkla ilişkiler çalışmaları, kurumsal felsefe, estetik değer ve bilimsel yaklaşım gibi birçok unsur tarafından desteklenerek başarılı bir kurumsal kimliğin yaratılması mümkün olabilir.
Yorumlar
  • 0 Yorum