Kurumsal İletişim Deneme Sınavı Sorusu #1103911

Aşağıdakilerden hangisi kurumun başlıca özelliklerinden biri değildir?


Kurumlar bir arada yaşayan insanların davranışları ve eylemleri sonucunda oluşur.

Kurumlar uzun yaşamlıdır ve      zaman içerisinde değişir.

Kurumların oluşmasında, kabul edilmesinde ve yaygınlaşmasında bilgi, öğrenme ve tecrübe önemli rol oynar.

Her toplumun kendine ait farklı alışkanlıkları, gelenekleri, değerleri ve inançları bulunsa da kurumlar toplumlarda farklılık göstermezler.

Kurumlar hem formel hem de informel kurallar bütünüdür.


Yanıt Açıklaması:

Kurumlar insanların ihtiyaçları sonucunda ortaya çıkan sosyal yapılardır. Kurumun başlıca özellikleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Kurumlar bir          arada    yaşayan               insanların            davranışları ve eylemleri sonucunda oluşur.
  • Kurumlar             uzun      yaşamlıdır           ve           zaman   içerisinde değişir.
  • Kurumların         oluşmasında,                kabul     edilmesinde ve yaygınlaşmasında bilgi, öğrenme ve tecrübe önemli rol oynar.
  • Her         toplumun                kendine               ait           farklı      alışkanlıkları, gelenekleri, değerleri ve inançları bulunduğundan kurumlar toplumlarda farklılık gösterir.
  • Kurumlar hem formel hem de informel kurallar bütünüdür.

Türkçede kurum kavramıyla ilgili farklı kullanımlar bulunmaktadır. Kuruluş, topluma hizmet amacıyla kurulan kurum, tesis, müessese iken; çağdaş yaklaşımda ise, kurumlar; insan değerleriyle teknik değerlerin bir bütünlük içinde birleşim ve etkileşiminden doğan, mekanik sistemler olmaktan çok, insanların oluşturduğu sosyalleştirme süreçleri, sosyal değerler, sosyal normlar ve sosyal yapılarla donatılmış sosyal sistemler olarak kabul edilmektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum