Kurumsal İletişim Deneme Sınavı Sorusu #754795

Kurumun yasal ya da ticari konumunda ya da kurumun yönetiminde yaşanan değişimler de başvurulan reklam türü aşağıdakilerden hangisidir?ı


Savunucu reklamlar

Finansal reklamlar

Değişim dönemi reklamı

Kriz dönemi reklamları

Sosyal sorumluluk reklam


Yanıt Açıklaması:

Savunucu reklamlar: kuruma ilişkin yayınlanan olumsuz haberlerin medyada yer alması, kamuoyunda kuruma yonelik ceşitli iddiaların artması gibi kriz ortamlarında daha yoğunlukla kullanılmaktadır.

Finansal reklamlar: kurumun parasal görünümü ve geleceğe yönelik yönetimlerinin nasıl gerçekleştirileceğini anlatmaktadır. Bu reklam turunun amacı; borsada görevli kişilerden gelen kabul edilebilir teklifleri değerlendirmek ve potansiyel yatırımları etkilemektir.

Değişim dönemi reklamı: kurumun amblem ve logo gibi görsel kimlik elemanlarını değiştirme ve bunu kamuoyuna benimsetme amacıyla ya da kurumun faaliyet alanını genişletmek, daraltmak veya tamamen farklı bir iş koluna geçmek amacıyla da kullanılabilir

Kriz dönemi reklamları: Kurumun ürettiği urun ya da hizmetlere ilişkin gerçek dışı söylentilerin medyada yayınlanması, kurumun çeşitli faaliyetlerinin kamu yararı ya da toplumsal sorumluluk duygusundan uzak değerlendirilmesi kurum imajını tehdit edici boyutlara ulaşabilir. Bunun dışında kurumun çalıştığı sektöre ilişkin çeşitli sorun ya da konularla ilgili duruşunun açıklanması gerekebilir. Kurumun yasal ya da ticari konumunda ya da kurumun yönetiminde yaşanan değişimler bu tur reklamlara başvurulma sebepleri arasında yer almaktadır.

Sosyal sorumluluk reklamı: Emniyetli arac kullanma reklamları, sağlıklı beslenme reklamları ve diğer sosyal sorumluluk reklamları sorumlu bir bicimde davranmayı teşvik etmektedir. Ticari kuruluşların buradaki amacı; kar sağlamakla beraber kamu hizmetine yönelik mesajlarla ve sosyal sorumluluk reklamlarıyla kurum imajı arasında bir birliktelik sağlamaktır.

Yorumlar
  • 0 Yorum