Kurumsal İletişim Deneme Sınavı Sorusu #857573

Başka bir kullanıcı tarafından gönderilen bir tweet’in, kendi hesabınızdaki kişilere aynen iletilmesine karşılık gelen Twitter kavramı aşağıdakilerden hangisidir?


Favorilere Ekleme

Direkt Mesaj

Retweet

Mention

Tweet


Yanıt Açıklaması:

Twitter, bir sosyal ağ ve mikro blog sitesidir. 2006 yılında Jack Dorsey tarafından kurulmuştur. 25 Nisan 2011 tarihinden itibaren Türkçe kullanılmaya başlanmıştır. Kullanıcılarına tweet (cıvıldama) adı verilen en fazla 140 karakterlik metinler yazma imka^nı sağlayan, fotoğraf, video ve resim paylaşımını olanaklı kılan yeni nesil iletişim aracıdır. Twitter’da kullanılan kendine has kavramlar bulunmaktadır. Bunlar;

Tweet: Twitter sistemi içerisinde yazılan mesajlara verilen genel isim, tweet’dir. Metin, video ya da fotoğraf ayırt etmeksizin paylaşılan her bir mesaja tweet denir. Mesaj göndermek yerine “tweet atmak” tabiri kullanılır.

Retweet (RT): Retweet, başka bir kullanıcı tarafından gönderilen bir tweet’in, kendi hesabınızdaki kişilere aynen iletilmesidir. Herhangi bir tweet’in yaygın ha^le getirilmesi için kullanılır ve tweet’i birçok kişinin takip etmesi sağlanır.

Mention (@) : Mention, başında “@” işareti kullanılarak gönderilen mesajlardır. Bir mesajda @ işareti kullanıldığında o mesaj yalnızca o kişi veya kişilere gönderilir. Twitter üzerinden yalnızca hedefli kişilere ileti gönderme işlemidir.

DM (Direkt Mesaj): Twitter üzerinden gizli mesaj gönderme işlemidir. Direk mesaj gönderebilmek için kişilerin birbirlerini takip etmesi gerekir.

Trending Topic (TT): Belli lokasyonlarda en çok hangi konuların konuşulduğunu gösteren po- püler konu başlıkları listesidir.

Favorilere Ekleme (FAV): Twitter’da takip edilen kişilerin paylaştığı beğenilen tweetlerin RT edilmesi yerine favorilere eklenmesidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum