Kurumsal İletişim Deneme Sınavı Sorusu #835718

Aşağıdakilerden hangisi kurumsal iletişim ile ilgili yanlış bir ifadedir?


Kurumsal iletişim Internet, yeni medya ve sosyal medya gibi online kanalların insanların hayatına girmesiyle birlikte daha interaktif olmuştur.

Kurumların sanal ortamlar aracılığıyla iletişime geçmek istedikleri hedef kitlelere zaman ve mekan sınırlaması olmadan ulaşabilmeleri mümkün değildir.

Online kurumsal iletişim bir kurumun iç ve dış hedef kitlelerine yönelik amaçlı iletişim faaliyetlerinin İnternet’te gerçekleştirilen interaktif boyutudur.

Kurumsal iletişim halkla ilişkilerden pazarlamaya reklamdan müşteri ilişkilerine kadar geniş bir yelpazede uygulanır.

Kurumsal iletişim bir kurumun özel ve genel amaçlarını gerçekleştirmek, amaçlarına ulaştırmayı sağlayacak stratejileri uygulayabilmek için ilgili tüm hedef gruplar ile yapılan iletişim çalışmalarının yönetim tarafından uygulanması ve bu doğrultuda entegrasyonun sağlanması sürecidir.


Yanıt Açıklaması:

Doğru yanıt B. Kurumlar sanal ortamlar aracılığıyla iletişime geçmek istedikleri tüm paydaşlara ve hedef kitlelere rahatlıkla, zaman ve mekan sınırlaması olmadan ulaşabilmektedir. Aynı şekilde hedef kitleler ve paydaşlar da bu iletişim yöntemlerinden yararlanarak kurum ve şirketlere erişebilmektedirler.

Yorumlar
  • 0 Yorum