Kurumsal İletişim Deneme Sınavı Sorusu #842359

Aşağıdakilerden hangisi Facebook’un kullanıcılarına sağladığı olanaklardan biridir?


Kişiler kendi profillerini oluştururlar.

Kullanıcıların videoları izlemek için üye olmalarına gerek yoktur.

Uygulamada “etiket”ler mevcuttur.

Metin, video ya da fotoğraf ayırt etmeksizin paylaşılan her bir mesajdır.

Başında “@” işareti kullanılarak mesajlar gönderilir.


Yanıt Açıklaması:

Mention (@) : Mention, başında “@” işareti kullanılarak gönderilen mesajlardır. Bir mesajda @ işareti kullanıldığında o mesaj yalnızca o kişi veya kişilere gönderilir. Twitter üzerinden yalnızca hedefli kişilere ileti gönderme işlemidir.

Tweet: Twitter sistemi içerisinde yazılan mesajlara verilen genel isim, tweet’dir. Metin, video ya da fotoğraf ayırt etmeksizin paylaşılan her bir mesaja tweet denir. Mesaj göndermek yerine “tweet atmak” tabiri kullanılır.

Instagram: Uygulamada “etiket”ler mevcuttur. Etiketler fotoğraf bölümleri oluşturur. Kişiler fotoğraf paylaşımlarının altına yorum niteliğinde etiketler ekleyerek, fotoğrafların bölüm bölüm ayrılmasını sağlarlar.

YouTube:• Site, kullanıcılara, video yükleme, izleme ve diğer sosyal medya ortamlarında paylaşma olanağı sunar. • Kullanıcılar sayısız videoya ve video kategorilerine erişebilirler. • Çoğunlukla, video klipler, televizyon klipleri, müzik videoları, kısa özgün videolar ve eğitim videoları gibi içerikleri bulunmakta ve bu içeriklerin çoğu kullanıcılar tarafından yüklenmektedir. • Kullanıcıların videoları izlemek için üye olmalarına gerek yoktur.

Facebook’un kullanıcılarına sağladığı olanakları şu şekilde sıralayabiliriz: • Kullanıcıların kontrolünde olan bir hesap vardır. • Bu hesapta kişiler kendi profillerini oluştururlar (fotoğraf, cinsiyet, yaş, eğitim bilgileri, iletişim bilgileri, ilgi alanları, vb…).

Yorumlar
  • 0 Yorum