Kurumsal İletişim Deneme Sınavı Sorusu #1209360

Daha çok bir işin ya da projenin tanımlanmasıyla ilgilenen ve bireysel çaba veya ödül değil takım çalışmasının önem taşıdığı kurumlarda ne tür bir kurum kültürü tipinden söz edebiliriz?


Görev kültürü

Rol kültürü

Güç kültürü

Kişi kültürü

Grup kültürü


Yanıt Açıklaması:

Görev Kültürü

Görev kültürü, çabuk adapte olunabilen, işin bitirilmesi üzerinde duran ve tüm bireyleri kurumsal hedefleri doğrultusunda bütünleştiren bir kültürdür. Bu kültür, daha çok bir işin ya da projenin tanımlanmasıyla ilgilenmektedir. Görev kültüründe, bireysel çaba veya ödül değil takım çalışması en önemli unsurdur.

Katılanların kendilerini disiplinize ettiği merkezi olmayan çalışma yolları esastır. İş görenler bu kültürde işleri üzerinde yüksek derecede bir kontrole sahiptir. Bu kültürde esnek ve duyarlı çevreye uygunluk esastır ve kontrol zordur. Esas kontrol insan, kaynak ve proje tahsisi anlamında tepe yöneticilerinin elinde bulunur. Başarının ölçütü, işin en iyi şekilde yapılmasıdır. Bu nedenle işin gerçekleştirilmesinde kullanılacak kaynaklar, işin uzmanı olan kişilere bırakılır ve onlardan da işi yüksek kalitede gerçekleştirmeleri beklenir.

Yorumlar
  • 0 Yorum