Kurumsal İletişim Deneme Sınavı Sorusu #842366

Aşağıdakilerden hangisi Kurumların Twitter kullanımında dikkat etmesi gereken unsurlardan biri değildir?


Profilde, mutlaka kurum ile ilgili sembol ya da logo kullanılmalıdır.

Hesapta faaliyet alanı, misyon, vizyon, referanslar ve müşteri görüşleri yer almalıdır.

Paylaşımlarda kurum kendini tanıttıktan sonra, kampanya ve duyurulara yer vermelidir.

Takipçilerin çok olması için paylaşımların sıkıcı olmaması gerekir.

Hesapta yapılan paylaşımların hedef ve amaçları olmalı belirli periotlarda paylaşılmalıdır.


Yanıt Açıklaması:

Kurumların Twitter kullanımında dikkat etmesi gereken unsurlar şunlardır: • Profilde, mutlaka kurum ile ilgili sembol ya da logo kullanılmalıdır. Kapak ve arka plan görseli farklı olmalıdır. Bu ilk etapta sayfayı ziyaret eden takipçiler için kurumsal bir algı oluşturmaktadır. Bunun yanında; kurum, ürün veya hizmet ile ilgili atılan görsel tweetlere de yer verilmelidir. Bu sayede takipçilerin hafızasında daha kalıcı bir yer edinilmiş olur.

• Twitter’da marka, kurum ya da kuruluşla ilgili tek bir kullanıcı adı olmalı ve tüm sosyal medyada bu kullanılmalıdır. • Hesapta faaliyet alanı, misyon, vizyon, referanslar ve müşteri görüşleri yer almalıdır. • Twitter hesabı diğer sosyal medya ortamları ile bağlantılı şekilde kullanılmalıdır. • Paylaşımlarda kurum kendini tanıttıktan sonra, kampanya ve duyurulara yer vermelidir. Twitter’daki karakter kısıtlaması yüzünden bu mesajlarda mutlaka link kullanılmalıdır. • Takipçilerin çok olması için paylaşımların sıkıcı olmaması gerekir. Kurum ön plana çıkartılırken güncel haberlere de yer verilmelidir.

Instagram; Hesapta yapılan paylaşımların hedef ve amaçları olmalı belirli periotlarda paylaşılmalıdır. Aksi takdirde iletiler spam olarak görülebilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum