Kurumsal İletişim Deneme Sınavı Sorusu #842292

İçerik, kişisel bilgi, fikir, düşünce, bakış açısı, duygu ve algı biçimlerini paylaşıp bu araçları etkileşim ve sohbet için de kullanıldığı medya ortamına ne denir?


Geleneksel Medya

Yeni Medya

Sosyal Medya

On-Line İletişim

Mikrobloglar


Yanıt Açıklaması:

İletişim ortamı ve araçları anlamına gelen medya kavramı, geleneksel medya ve yeni medya olarak ayrışmıştır. Televizyon, radyo, gazete ve dergi geleneksel medya araçları içinde kalırken, İnternet teknolojisiyle gelişen; sosyal ağlar, bloglar, fotoğraf ve video paylaşım siteleri gibi araçlar yeni medya ortamlarını oluşturmaktadır.

Sosyal medya, web 2.0 teknolojisi ile ortaya çıkan, teknolojisi kullanıcılarına enformasyon, düşünce, ilgi ve bilgi paylaşım olanağı sağlayarak karşılıklı etkileşim yaratan araçlar ve web siteleri için kullanılan genel amaçlı ortak bir terimdir.

On-line: İngilizcede “on” açık ve “line” hat kelimelerinin birleşmesinden oluşan “online” kavramının türkçe karşılığı olarak “çevrimiçi” türedi kelimesi kullanılmaktadır. Günümüzde “online” kelimesi sosyal paylaşım alanlarında kullanıcının çevrimiçi olup olmaması durumu için kullanılır.

Kullanıcılar, sosyal medya sağlayıcıları sayesinde içerik, kişisel bilgi, fikir, düşünce, bakış açısı, duygu ve algı biçimlerini paylaşıp bu araçları etkileşim ve sohbet için de kullanabilirler. Bu tanıma mesaj tahtaları (message boards), bloglar, mikrobloglar, ağlar, topluluklar, wikiler ve yer imleri (bookmarks) girmektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum