Kurumsal İletişim Deneme Sınavı Sorusu #1400959

Herhangi bir işletmenin işlerini ne şekilde yoluna koyduğuna, insana ve işe ne şekilde yaklaştığına, prensiplerinin, önceliklerinin ve endişelerinin neler olduğuna yönelik ipuçları veren ve sahip olduğu motivasyon bütünleştirme ve koordinasyon işlevleri ile çalışan bağlılığı ve uyum koordinasyon oluşturan, kurumsal itibar oluşumunda ilişkili kavram aşağıdakilerden hangisidir?


Kurum imajı

Kurum kimliği

Kurum kültürü

Kurum motivasyonu

Kurum kalitesi


Yanıt Açıklaması:

Kurumsal kültürün motivasyon işlevi, kurum kültürü çalışanları motive eder; çalışanların kurumları için olumlu algılarını güçlendirir. Bütünleştirme işlevi, çalışanların ortak bir paydada buluşmasını sağlayan bu fonksiyon, onlarda kuruluşun değerlerini benimseterek “bir olma” duygusu oluşturur. Koordinasyon işlevinde ise kurum kültürü çalışanlara belirli davranış¸ kalıpları sunar. Böylelikle çalışan davranışları yönlendirilir, hatta gerektiğinde müdahale edilebilir. Böylelikle merkezi bir sorun olan çalışan davranışları koordine edilmiş olur.

Sonuç olarak kurum kültürü, kurum çalışanlarının kurumda kalabilmeleri, kuruma uyum gösterebilmeleri için nasıl düşünmeleri gerektiği ve nasıl davranmaları gerektiği konusunda güçlü bir sezgi ve duygu kazandırmaktadır

Yorumlar
  • 0 Yorum