Kurumsal İletişim Deneme Sınavı Sorusu #754442

Kuruma ilişkin kişisel, sosyal ve sanal ortamlarda oluşan deneyimler sonucu, kamunun hafızasında kalan izlenimler ve bu izlenimler sonucu oluşan algıların tamamı olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?


Kurumsal kimlik

Kurumsal iletişim

Kurumsal kültür

Kurumsal imaj

Kurumsal davranış


Yanıt Açıklaması:

Kurumsal kimlik: Bir kurumun kim olduğunun, ne yaptığının ve bunu nasıl yaptığının görsel ve davranışsal sunumuna denir.

Kurumsal iletişim: kurumun ic ve dış hedef kitlelerine yönelik gerçekleştirdiği iletişim uygulamalarını içermektedir. Bir kurumun özel ve genel amaçlarını gerçekleştirmek, amaçlarına ulaştırmayı sağlayacak stratejileri uygulayabilmek için ilgili tüm hedef gruplar ile yapılan iletişim çalışmalarının yönetim tarafından uygulanması ve bu doğrultuda entegrasyonun sağlanması sürecidir.

Kurumsal kültür: Kurumun bireyleri tarafından paylaşılan değerler bütünüdür.

Kurumsal imaj: Kuruma ilişkin kişisel, sosyal ve sanal ortamlarda oluşan deneyimler sonucu, kamunun hafızasında kalan izlenimler ve bu izlenimler sonucu oluşan algıların tamamına denir.

Kurumsal davranış: Bir kurum, bir kuruluş ve bir işletmenin belli koşullarda ve belli karar durumlarında verdikleri tipik davranış tarzlarına ve tepkilerine denir.

Kurumsal dizayn: Kuruluşun tüm oluşumuna, fikirden ürüne veya kuruluşa kadar eşlik eden ve doğru uygulandığında kurum kimliğinin önemli bir parçasına denir.

Yorumlar
  • 0 Yorum