Kurumsal İletişim Deneme Sınavı Sorusu #858641

2004 yılında Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner tarafından ortaya çıkarılmış olan, Türkiye’de ekonomik yetersizlik ve aile baskısı gibi nedenlerle okulla bağlantısını koparmak zorunda kalmış kızlarımızın yeniden okula kazandırılmasını amaçlayan proje aşağıdakilerden hangisidir?


Meslek Lisesi, Memleket Meselesi

Eti C¸ocuk Tiyatrosu

Temiz Tuvalet

Kardelenler

Baba Beni Okula Gönder


Yanıt Açıklaması:

Bugün Türkiye’nin önemli problemlerinin çözümü için kolları sıvayan pek çok marka ve şirket, gerçekleştirdikleri etkili projeler ile hem markalarına olumlu katkılar sağlamış, hem de ülke problemlerinin çözümünde önemli yollar kat etmişlerdir. Bazı projeler, artık kendileri markaya dönüşmüş ve milyonlarca liralık bağımsız bütçelere sahip olmuşlardır. Türkiye’de 2000 yılından itibaren gerçekleştirilen projelerin bazıları şunlardır:

Baba Beni Okula Gönder

2004 yılında Doğan Gazetecilik’in başlattığı özellikle Milliyet gazetesi markasının öne çıkarıldığı Baba Beni Okula Gönder projesi, Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner tarafından ortaya çıkarılmış önemli bir projedir. Projenin amacı; Türkiye’de ekonomik yetersizlik ve aile baskısı gibi nedenlerle okulla bağlantısını koparmak zorunda kalmış kızlarımızın yeniden okula kazandırılmasıdır. O¨zellikle ülkemizin doğu illerinde önemli bir problem olarak ortaya çıkan kız çocuklarının okullara gönderilmemesi durumunun aşılması için büyük farkındalıklar yaratan bu proje, ülkemizdeki KSS projeleri içerisinde en anlamlılarından biridir. Nitekim hüku^met, iş adamları ve 300 binden fazla destekçisi tarafından verilen katkılar ile 8 yılın sonunda sorunların çözümünde önemli ölçüde yol alınmıştır. Milliyet ve Doğan Gazetecilik’in marka değerine de önemli katkılar yapan bu proje, 7’den 70’e herkes tarafından bilinen ve takdir edilen başarılı bir proje olarak günümüzün canlı KSS örneklerinden biridir.

Yorumlar
  • 0 Yorum