Kurumsal İletişim Deneme Sınavı Sorusu #595385

Türkiye'de gerçekleştirilmiş belli kurumsal sosyal sorumluluk faaliyetleri ile faaliyeti gerçekleştiren kurumun eşleştirmesi hangi şıkta yanlış olarak verilmiştir?


Baba Beni Okula Gönder - Doğan Gazetecilik

Kardelenler - Turkcell

Temiz Tuvalet - Opet

Aile İçi Şiddete Son - Hürriyet

Çocuk Tiyatrosu - Ülker


Yanıt Açıklaması:

Türkiye’de 2000 yılından itibaren gerçekleştirilen projelerin bazıları şunlardır:

Baba Beni Okula Gönder
2004 yılında Doğan Gazetecilik’in başlattığı özellikle Milliyet gazetesi markasının öne çıkarıldığı Baba Beni Okula Gönder projesi, Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner tarafından ortaya çıkarılmış önemli bir projedir.

Kardelenler
Türkiye’nin en eski KSS projelerinden biri olan “Kardelenler”, Turkcell’in gerçekleştirdiği en büyük etkiye sahip KSS kampanyası durumundadır.

Temiz Tuvalet
2000 yılında tohumları Opet Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk tarafından hayata geçirilen, “Temiz Tuvalet” projesinin amacı, toplumda tuvalet temizliği konusunda farkındalık yaratarak, bu konu üzerinde hassasiyet uyandırmaktır. 

Eti Çocuk Tiyatrosu
2001 yılında Eti tarafından başlatılan  “Çocuk Tiyatrosu”  projesi ile çocukların hayatlarına yeni açılımlar, yeni ufuklar sunarak yaratıcılıklarının gelişmesine katkıda bulunmak ve tiyatro sanatının çocuklar ile buluşturulması amaçlanmıştır.

Aile İçi Şiddete Son
Hürriyet aile İçi Şiddete Son Kampanyası, 2004 yılında, araştırmaların Türkiye’de ailelerin yüzde 34’ünde fiziksel, yüzde 53’ünde sözel şiddet yaşandığını, belki de ilk kez açık açık gösterdiği ve buna karşı seslerin yükseldiği bir dönemde doğmuştur.

Yorumlar
  • 0 Yorum