Kurumsal İletişim Deneme Sınavı Sorusu #754788

  1. Kurumsal kültür
  2. Kurumsal itibar
  3. Stratejik vizyon
  4. Kurumsal sembol
  5. Kurumsal dizayn
  6. Kurumsal imaj
  7. Kurumsal kimlik

Yukarıdakilerden hangisi/hangileri kurumsal markalamanın temelini oluşturan unsurlarındandır?


I, II, III ve IV

I, III ve VI

I, II, III, IV, V, VI ve VII

II, IV, VI

II, IV, V ve VII


Yanıt Açıklaması:

Kurumsal markalamanın temelini stratejik vizyon, kurumsal kültür ve kurumsal imaj kavramları oluşturur.

  • Stratejik Vizyon: Kurumun gelecekte neyi başarmak istediğine yönelik yönetimin en üst arzularını ifade eden ve somutlaştıran, kurumun eylemlerinin arkasındaki temel fikirdir.
  • Kurumsal Kültür: Kurumun mirasını somutlaştıran ve üyelerine onun anlamını anlatan temel varsayımlar, inançlar ve iç değerlerdir.
  • Kurumsal İmaj: Hissedarlar tarafından geliştirilen kurumun görünümü; müşterilerin, hissedarların, ortamın ve toplumun görüşü de dahil dış dünyanın firmaya ilişkin izlenimleridir. Etkili bir kurumsal marka inşası için, yöneticiler firmanın vizyonu, kültürü ve imajını etkin bir şekilde ortaya çıkarmalı ve bunlar arasındaki ilişkileri düzenlemelidir. Bu çerçevede üst yönetim, firmanın vizyonuyla kulturu arasındaki etkileşimi değerlendirmeli ve firmanın mevcut kültürüne uygun hedefler belirlemelidir. Bununla birlikte vizyon ve kültür çerçevesinde firmayı rakiplerinden farklılaştıran uygulamaların sağlanacağı bir etkileşim geliştirilmelidir. Bahsedilen bu uç unsur ise kurumsal markalamanın temelidir.
Yorumlar
  • 0 Yorum