Kurumsal İletişim Deneme Sınavı Sorusu #857307

Yazı, resim, ses, film, animasyon gibi pek çok farklı yapıdaki verilere kompakt ve etkileşimli bir şekilde ulaşmamızı sağlayan çoklu hiper ortam sistemi olup, bir dökümandan başka bir dökümanın çağırılmasına olanak sağlayan sistem aşağıdakilerden hangisidir?


World wide web (www)

Web

Web 1.0

Web 2.0

Web 3.0


Yanıt Açıklaması:

Web, internet üzerindeki servislerden birisidir. İnternet üzerinde yazı, grafik, resim, ses ve hareketli görüntülerden oluşan dökümanları uzaktaki bilgisayarlara iletir.

Web 1.0 İnternetin ilk yıllarında ortaya çıkmış ve kullanıcıya hiçbir işlem hakkı tanımayan sadece arama yapabilmesine imkan sağlayan internet ağıdır.

Web 2.0’ı ise bir sonraki aşama olan ve ilk olarak O’Reilly ve MediaLive International tarafından 2004 yılında ortaya atılan, sitenin yönetiminin kişiye bırakılmasıdır. Yani önceden sadece alıcı konumunda olan kullanıcı, artık bizzat içeriğe müdahale edebilmekte, alıcı konumundan yayıncı durumuna geçebilmektedir.

World wide web (www): Yazı, resim, ses, film, animasyon gibi pek çok farklı yapıdaki verilere kompakt ve etkileşimli bir şekilde ulaşmamızı sağlayan çoklu hiper ortam sistemidir. Hiper ortam, bir dökümandan başka bir dökümanın çağırılmasına olanak sağlar.

Yorumlar
  • 0 Yorum