Kurumsal Kaynak Planlaması Yazılımları Deneme Sınavı Sorusu #1262097

Dağıtımlı bilgi işlemede ağdaki bir bilgisayardan istemci yazılımı çalıştırıldığı zaman, kullanıcının istediği kaynaklara sahip olan ağdaki bir başka bilgisayardaki sunucu yazılımın çalıştırılmasını sağlayan düzen. 2. Herhangi bir bilgi işleme sisteminde istemci adı verilen kullanıcı arayüzünün sunucu adı verilen veri deposu işlemcisinden ayrı yapılandırıldığı ve ondan hizmet aldığı sistem modeline ne ad verilir?


İstemci/sunucu mimarisi

İş süreçlerinin yeniden yapılanması 

Ademi merkezî planlama

İstemci / Sunucu Teknolojisi

Bütünleşik Veritabanı


Yanıt Açıklaması:

İstemci/sunucu mimarisi: Dağıtımlı bilgi işlemede ağdaki bir bilgisayardan istemci yazılımı çalıştırıldığı zaman, kullanıcının istediği kaynaklara sahip olan ağdaki bir başka bilgisayardaki sunucu yazılımın çalıştırılmasını sağlayan düzen. 2. Herhangi bir bilgi işleme sisteminde istemci adı verilen kullanıcı arayüzünün sunucu adı verilen veri deposu işlemcisinden ayrı yapılandırıldığı ve ondan hizmet aldığı sistem modelidir. Günümüzde KKP sistemleri, gerçek zamanlı, açık istemci/sunucu mimarisine sahip
yapılardır. İstemciler bilgiyi uzaktan işleme olanağına sahiptir. KKP ve yazılım seçim süreci ve yeni bir girdi tüm istemci zincirine ulaşır. Böyle sistemlerin işletmelere çekici gelmesinin nedeni, bir şirketin tüm çalışanlarının, tek bir birleşik kullanıcı ara yüzü sayesinde gerçek zamanlı bilgiye ulaşabilmesidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum